Missionsailor

Zeilreizen met een missie

Voor groepen of individuelen.

Coaching/training/workshops aan boord van traditionele zeilschepen gericht op teambuilding, co-creatie, balans en persoonlijke groei.

We organiseren: reizen voor mensen met autisme en/of AD(H)D, Vrouwenpower reizen, jongeren reizen, Teambuildingsreizen, Meditatie reizen, etc,.

Voor meer informatie graag contact opnemen.

i cant change the wind

 

 

 

 

 

 

 

 

20 jaar geleden was ik voor het eerst aan boord van een zeilschip.

Het zeilschip de Tukker. Een schip dat vaart met (moeilijke) jongeren.
Ik mocht mee omdat ik nauwelijks op school te vinden was, ik spijbelde veel en in werken had ik ook geen zin.

Ik kreeg de keuze of gewoon naar school of mee met dit project met als doel om te achterhalen welke richting ik uit moest met school. werk, mijn leven.
Het zeilschip De Tukker was een begrip in Enschede en ik vond het wel stoer eigenlijk, dat ik was meegevraagd.

De reis was in de Oostzee, in Denemarken en behalve de schipper Niko, een echte schipper met baard en pijp. Waren we met alleen meiden aan boord. Dikke ruzie natuurlijk!

20160328_142151

Ini Golbach was ook mee als schipper, het was haar eerste zeilreis aan boord van de Tukker en voor mij, mijn eerste zeilreis uberhaubt.

Deze reis heeft mijn leven veranderd, ik kwam in een wereld vol mogelijkheden. Weg van de (negatieve) invloeden van de stad en de samenleving, de natuur in, opgescheept op een schip, daar kwam ik tot de kern van dingen. Ik kreeg inzichten over mezelf en over mijn rol in een groep. Ik kreeg besef van mijn eigenwaarde en mijn kracht en mijn talenten. Maar ik werd ook met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik moest (moeilijke) keuzes gaan maken die de koers bepaalden van mijn toekomst.

20160328_112257-1

Het was natuurlijk niet zomaar een leuk zeilreisje. We moesten hard werken aan boord om dat schip van A naar B te zeilen en er waren bepaalde oefeningen om te kijken hoe we daar als persoontje op zouden reageren. We werden bijvoorbeeld een keer gedropt op een eiland en dan moesten we met z’n 2en van de ene havenstad naar de andere zien te komen. Het schip zeilend, wij lopend. Atans dat was volgens mij de bedoeling. Wij zijn gewoon met de bus gegaan:)

20 jaar later organiseer ik zelf zeilreizen met Ini als vaste schipper en het liefst aan boord van de Tukker natuurlijk. Dit zijn zeilreizen met een bepaalde missie. De missie is om mensen weer zelf kapitein van hun eigen leven te laten worden. In plaats van matroos, dekschrobber, verstekeling of zelfs schipbreukeling. Een positief en leuk leven met een duidelijke koers naar een aankomsthaven die goed voelt.

Er worden coaching en trainingen gegeven gericht op teambuilding, persoonlijke groei, zelfinzicht, etc,.

Dit jaar staan zeilreizen gepland voor mensen met autisme en/of ADHD, deze organiseer ik samen met Hermen Vlothuizen. Hij is gespecialiseerd in deze doelgroep. We hebben een heel goed en effectief programma bedacht om mensen te helpen met het vergroten van zelfinzicht, communicatie en netwerkvaardigheden. De mensen die meegaan zullen dit avontuur nooit vergeten.

Zeilen op deze manier heeft mijn leven veranderd en ik hoop anderen weer te kunnen helpen.

Be the captain of your Life!20160328_120824

Dana-Maria Faneker http://dana-maria.nl/

Ini Golbach http://www.zeilreizen.nu/

Hermen Vlothuizen http://www.nestor-coaching.nl/

meer informatie:

Missionsailor
www.reizenmeteenmissie.nl

contact

Dana-Maria Faneker 06-18137271
Hermen Vlothuizen 06-45057198

Graag stellen we ons even voor: wij zijn Dana-Maria Faneker en Hermen Vlothuizen.

Dana-Maria heeft jarenlang gevaren met groepen op de internationale zeilvaart. Ze is lifecoach en ze organiseert zeilreizen met coaching als doel. Hermen werkt als (job)coach voor, vaak hoogbegaafde, cliënten met autisme en/of ADHD.

Wij zullen onze expertise en ervaring combineren door van 15 tot en met 19 augustus 2016 op een groot traditioneel zeilschip een 5-daagse coachingsreis te organiseren voor mensen met autisme en/of ADHD.

Doel van de reis is om, terwijl we gezamenlijk mooie ervaringen opdoen, te werken aan grotere zelfkennis/zelfinzicht, aangescherpte communicatieve vaardigheden en een groter netwerk.We kozen voor een vijfdaagse reis, zodat we onderweg ook alle tijd hebben voor training en coaching.

Samen zeilen op een groot traditioneel zeilschip, dwingt ook die opvarenden die elkaar eerder niet kenden om samen te werken. Een dergelijk groot schip vaart namelijk alleen dan, wanneer ook echt alle opvarenden een eigen taak op zich nemen. Zo maak je versneld kennis met elkaar en leer je om op elkaar te vertrouwen. Samen zul je immers de klus moeten klaren.

Wanneer je dan onderweg ook nog samen in een fijne en veilig aanvoelende sfeer mooie ervaringen opdoet – het schip laten droogvallen op het wad of een avond praten rond een kampvuur – smeed je bijna als vanzelf sterke onderlinge banden. Als je dat een paar dagen achtereen doet, laat iedereen als vanzelf zijn of haar ware aard zien. Juist dan kan verbinding ontstaan, ook voor diegenen voor wie dat doorgaans net wat moeilijker is.

Specialties

reizen, zeilreizen, coaching, autisme

Zeilreis-A5