Meditatie Workshop

carl jung

MEDITEREN KUN JE LEREN.

Door jaren lang bepaalde coaching en meditatie technieken toe te passen bij mijzelf en anderen ben ik steeds meer gespecialiseerd in het herkennen, reguleren en reduceren van bepaalde vormen van stress. Deze kennis is van grote waarde gebleken voor mensen en organisaties waarmee ik samenwerk.

Door regelmatig te mediteren ervaar je meer rust, vertrouwen en synchroniciteit.

De meditatievormen die ik aanbied zijn:

1. Ki-meditatie

De Ki-meditatie heeft veel indruk op mij gemaakt en bracht me bijna gelijk in de zone. Dat is iets wat je moet voelen om het te kunnen begrijpen. Tijdens deze sessie leer je hoe je per direct toegang kan krijgen tot Ki energie. Ki-meditatie zet je per direct in je kracht en in evenwicht. Als je weet hoe je in je Ki moet komen dan kan je dit voor heel veel situaties inzetten, zoals slecht nieuws gesprekken of conflicten.

2. Manifestatie meditatie

Tijdens deze meditatie leer je wat wil jij manifesteren in je leven en hoe kan je dat oproepen of aantrekken.

3. Chakra meditatie

Deze meditatie zorgt voor het optimaal functioneren van je chakra’s. Chakra betekent letterlijk energy wheel. Je chakra’s representeren bepaalde thema’s van het leven en zorgen ervoor dat je lichaam optimaal kan functioneren.

4. Sjamaanse drum meditatie

Door de Sjamaanse drum word je tijdens de meditatie in een bepaalde staat van zijn gebracht.  Je kan daardoor antwoorden krijgen op vragen die je niet met je hoofd en denken beantwoord krijgt.

5. Virtual Reality Meditatie

Het bijzondere aan het mediteren in Virtual Reality, is hoe je onmiddellijk in de ”zone” komt. Het effect daarvan is dat de meditatie ook voor mensen die eigenlijk nooit mediteren of aan mindfulness doen, toch optimaal werkt. We willen meditatie leuk en makkelijk toegankelijk maken voor iedereen. Mediteren is nog nooit zo makkelijk geweest. Je zet de VR bril op en klaar.

Van mediteren is wetenschappelijk bewezen dat het helpt om stress te reduceren en bovendien hebben mediteerders meer grijze stof in verschillende hersengebieden. Dit is gunstig voor:
– het verwerken van emoties.
– het leren, begrijpen, informatie onthouden.
– het zelfbewustzijn, empathie en compassie.
– de amygdala, die zorgt voor stress en angst, wordt kleiner. Dit zorgt dat je minder snel stress hebt. Toename van grijze stof in de hersenen is al na 8 weken mediteren zichtbaar. https://www.trainingsbureauvoormindfulness.nl/harvard-onderzoek-mediteren-verandert-hersenen/